Érzékenyítő előadás

Érzékenyítést tartó Szervezet:
Vakok és Gyengénlátók Fejér Megyei Szervezete

Kispesten, a Hungária Általános Iskolában jártunk, ahol 2 osztály diákjainak, tanárainak és néhány szülőnek tartottunk szemléletformáló programot. A megszokottól több figyelem fordult a közlekedésre, a Braille-írásra és a pénzkezelésre. Mindhárom területtel kapcsolatban sok kérdést kaptunk és sajnos a rendelkezésre álló idő nem is volt elegendő mindennek a megválaszolására. Mindenesetre nem szomorkodtunk, mert az iskola vezetése úgy ítélte meg, hogy még többször is vissza fogunk térni és lesz alkalom a mélyebb válaszadásra is.


Örültünk ezeknek a kérdéseknek, mert jól mutatják azt, hogy számos kérdés él a diákokban (is) velünk kapcsolatban, amelyekre keresik a válaszokat. Az pedig egy nagyon jó dolog, hogy ezeket a válaszokat az érintettektől kaphatják meg. Nagyon hálásak vagyunk ezért az iskola vezetőinek és tanárainak és alig várjuk az újabb találkozást!
A képen Andi látható, amint az egyik osztálynak a földön ülve a pénzhasználattal kapcsolatban ad választ.
Nem látszik jól a képen, de az egyik kezében egy pénzérme van, amit felajánlott annak, aki csukott szemmel ki tudja tapogatni a számos oldalt és felismerni a ráírt számot.
Az érem nem cserélt gazdát
Köszönjük az iskolának, a tanáraiknak és legfőképpen a diákoknak is, hogy ennyire kiemelt helyen kezelik ezt a kérdéskört.

Dr. Mellár Renáta, Elnök

Top