Logopédia Dr. Mellár Renátával

Mielőtt bármit is eldöntenénk, hogy gyermekünknek vagy épp nekünk van-e szükségünk logopédusra, tegyünk néhány kísérletet, hogy valóban erre van-e szükség, hiszen a logopédia nem old meg mindent, csupán gyakorlatokkal javítja a nyelvkészséget.

A logopédia a beszéddel és nyelvvel kapcsolatos problémák fejlesztésében segít. A tiszta beszédhez szükség van néhány ismeretre önmagunkról.

Hallás:

A hallásvizsgálat elengedhetetlen, hogy kiszűrjünk néhány problémát, hiszen ha nem jó a hallás, nem tudja visszahallani a kiejtett szavakat és ez is okozhat problémát. Ebben az esetben ha a probléma nem szervi akkor a logopédia hatékony segítség lehet.

Beszédszervek:

Orvosi vizsgálat szükséges a logopédia megkezdése előtt, hogy a beszédszervei szinkronban működnek és helyesen.

Beszélő környezet:

A szinkronban működő hallás és beszédkészség mellett elengedhetetlen a beszélő környezet, ahol tanítva van a kiejtésre és hallás utáni értésre is.

Amennyiben a fentiek teljesülnek és mégis a beszédkommunikáció hiányos vagy érthetetlen elemeket tartalmaz, akkor a logopédus segítsége elengedhetetlen.

>BLOG -

Jegyzet – Dr. Mellár Renáta

A leggyakoribb eset a logopédia alkalmazásához.

Amennyiben a gyermek a megfelelő környezettel (vagy annak esetleges hiánya, de szervi rendellenesség nem érzékelhető); időben elkezdett beszélni, de nem érth

Top